Välkommen till inredningsbutiken Milori!

Välkommen till inredningsbutiken Milori!

Äntligen så öppnar jag min butik, Milori, som jag har planerat för under flera års tid!

Affärsidén har förändrats över tid: Det hela startade med en idé om att öppna en klänningsbutik. Jag kom sedan in på detta med inredning, som alltid har varit ett stort intresse för mig: Jag har gått flera inredningskurser och även inom Feng shui. För ungefär ett år sedan så gick mina idéer till mer konkret planering och jag började att fundera på namn.

Detta med att välja namn till en inredningsbutik har inte varit lätt! Jag har suttit otaliga timmar med lexikon, sökt på inredning, funderat över ord som relaterar till bakgrundsidén till butiken osv. Till slut fastnade jag för "Milori", vilket inte har någon betydelse förutom att det är namn på en vacker, djupblå färg.

Eftersom jag för två år sedan blev medveten om det lidande djuren inom päls-, dun, ull- och skinnindustrin får genomgå så kändes det som ett självklart val att utesluta alla produkter från den industrin. Även om företag menar att djuren har behandlats väl så kan inte lita på det eftersom det ofta är flera underleverantörer inblandade och det är mycket svårt att spåra produkterna från djuren då.

Sedan kommer vi in på frågan om miljö. Hur går en inredningsbutik ihop med miljötänk? Min tanke är att jag kommer välja ut inredning som ger så liten påfrestning som möjligt på miljön. Än så länge har jag fokuserat mest på att välja textilier av naturmaterial som bomull och linne. Framöver så kommer jag försöka att välja ännu mer produkter i linne och ekologisk bomull. Jag vill även lyfta miljötänket för kunder som kommer in till butiken, och att man får lära sig vilka material som är lite bättre än andra. Jag kommer att utveckla detta mer efterhand. Eftersom inredningsstilen i butiken är klassisk, med trendiga detaljer, så är det inredning som håller länge. Det är även bra att matcha inredningen med begagnade möbler och saker, vilket jag vill uppmuntra.

Att produkterna har utvecklats under goda arbetsförhållanden känns mycket viktigt för mig. Tyvärr så har jag i nuläget inte produkter med fair-trade märkning men jag har börjat titta på leverantörer utomlands. Tanken är att jag från våren 2016 kommer börja ta in sådana produkter.

Välkomna in till butiken!

Postades 2015-09-17 Home, Etisk inredning 0 1201

Lämna en kommentarLeave a Reply

Du måste vara  inloggad för att lämna en kommentar.
Next

Inga produkter

To be determined Leverans
0,00 kr Moms
0,00 kr Totalt

Pris inkl moms

Betalning