Inred med blå kuddar

Inred med blå kuddar

Inred med blå kuddar i vår - en av vårens trendfärger

Vi ser mycket blått i inredning till våren 2021. Det kommer nog komma mer och mer framåt sommaren eftersom det ofta är en tid för den färgen, då vi längtar till sol och hav... Blått passar så fint ihop med andra inredningstrender nu som trä, gröna växter och lite djurdetaljer. Det blir nästan lite tropisk djungelkänsla om man mixar ihop dessa trender, vilket är lite typiskt när vi drömmer oss bort från årets långa och sega vinter med pandemi-restriktioner, förkylningar mm.

Personligen älskar jag blå nyanser, men i mitt hem vill jag då gärna ha varma blå nyanser, eller mixa in eld-element (enligt Feng shui) i inredningen, så det inte blir för kall känsla hemma, vilket det lätt blir med för kalla färger och material.

Blå inredning och feng shui

Blått: havets och himlens färg, har en rogivande effekt. Det är en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Färgen sägs främja kreativitet och blå rum upplevs ofta som rymliga. Blått förknippas med sanning, ärlighet,lugn, ensamhet, kylighet, inspiraton och kreativitet. Var försiktig med att inreda med blått i sovrum, då det som nämnts kan upplevas som lite kyligt. Det passar däremot mkt bra i kontor eller vilorum. Addera värmande faktorer, som guld-detaljer, gult, rost, levande ljus mm.

Matcha blå färger i inredningen

Varmt blå färger har lite rosa i sig och passar bättre i svala länder, då de tillför värme till inredningen. De passar bra ihop med exempelvis rosa, gräddvitt, mindre mängder orange.

Svala blå färger passar bra ihop med färger som ligger nära dem i färgcirkeln, som limegrönt, turkost och smaragdgrönt. De passar även med kontrastfärger som lila. Svalt bleka färger passar bra ihop med ljuva pasteller. Blå färger passar även jättebra ihop med gulddetaljer. Nedan hittar du snygga kuddfodral i blå nyanser. På produktsidorna försöker jag att lägga in matchande varor till vardera produkt. 

blått kuddfodral

Ha en fin dag!

Karoline

Postades 2021-02-22 Home, Inredningstrender 0 6477

Lämna en kommentarLeave a Reply

Du måste vara  inloggad för att lämna en kommentar.
Prev

Inga produkter

To be determined Leverans
0,00 kr Moms
0,00 kr Totalt

Pris inkl moms

Betalning