Duka snyggt med guld!

Duka snyggt med guld!

Jul och nyårshelgerna närmar sig äntligen! Under dessa storhelger känns det ofta lite extra roligt att pynta med extra mycket guld och glitter.

Tips duka med gulddetaljer

1. Utgå gärna från inredningen i rummet när du bestämmer vilka färger du ska duka med. Om du har inrett med starka färger i rummet kanske du exempelvis ska undvika att duka med en annan stark färg som krockar med övriga färger.

2. Gulddetaljer matchas extra snyggt med creme, vitt, grönt, blått och dova nyanser av olika färger.

3. Det går bra att blanda guld med silver. Bedöm själv vad som passar ihop och hur mycket glitter som passar i rummet. Trivs du så har du du gjort något rätt :)

4. Blanda gärna in lite grönt i form av kvistar/blommor eller liknande.

Julgodis - med hänsyn till djur och natur

På Milori används, som nämns under butikens beskrivning, inga animaliska produkter, av hänsyn till djuren som skadas i industrin. Jag som äger webshopen är mycket engagerad i frågor som rör djur, natur och människor. Att välja mer vegetariskt är viktigt, inte bara för djuren, utan även för vårt klimat och med tanke på att många svälter på grund av att mat som skulle kunna användas till människor istället går till betesdjur. Att baka utan ägg och mjölk är enkelt! Jag vill därför passa på och göra lite reklam för några fantastiskt gjorda chokladtryfflar som jag gjorde häromdagen och som visas på bilden ovan.

Chokladtryfflarna bakade jag i veckan efter eget recept, med inspiration från Leilas chokladtryfflar med hallon. Se recept nedan.

Jag önskar er alla en riktigt fin jul och nyårshelg!

Karoline

.....................................................................

Veganska chokladtryfflar med hallon

  • 1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta och tinade hallon)

  • 2 msk sirap eller liknande

  • 0,5 st färsk vaniljstång

  • 200 g mörk choklad

  • 50 g veganskt smör eller ca 1/5 dl havregrädde/kokosgrädde

  • 1 msk portvin eller hallonlikör (valfritt)

  • 1 dl kakao

Gör såhär:

  • Mixa hallonen med en stavmixer till en puré. Sila bort kärnorna.

  • Finhacka mörk choklad och smält den i ett vattenbad.

  • Sjud försiktigt upp hallonpuré, frön från urskrapad vaniljstång och honung (samt eventuellt likör) i en kastrull.

  • Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.

  • Tillsätt det mjuka smöret eller grädde och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills chokladtryffeln går ihop.

  • Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna.

  • Forma till kulor och rulla varje chokladtryffel i kakao eller doppa i smält, mörk choklad.

Postades 2016-12-22 Home, Inredningstips 0 1124

Lämna en kommentarLeave a Reply

Du måste vara  inloggad för att lämna en kommentar.
Prev
Next

Inga produkter

To be determined Leverans
0,00 kr Moms
0,00 kr Totalt

Pris inkl moms

Betalning